Facebook

Νερό Διώνη


 Η πηγή
 Η πηγή
 Η πηγή2
Το νερό ΔΙΩΝΗ πηγάζει στη Δωδώνη Ιωαννίνων στην Ήπειρο,σε 750 μέτρα υψόμετρο, σε μια παρθένα και καταπράσινη περιοχή του όρους Τόμαρος, μακριά από οικισμούς και χωρίς καμία άλλη κτηνοτροφική, γεωργική ή βιομηχανική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλούσια σε επιφανειακά και υπόγεια νερά και έχει κηρυχθεί ως «Προστατευόμενη Περιοχή Πόσιμου Νερού με σκοπό την ανθρώπινη κατανάλωση» σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.

Περιηγηθείτε στην περιοχή.

 Οι εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης του νερού ΔΙΩΝΗ βρίσκονται σε ιδιόκτητη έκταση 38 στρεμμάτων και διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τετρ. μέτρων. Στο κέντρο αυτής της έκτασης, βρίσκεται προστατευμένη από υπέργειους και υπόγειους παράγοντες η πηγή.

Πηγή και εμφιάλωση νερού ΔΙΩΝΗ - Εμφιαλωτήριο RAINBOW WATERS

Το νερό ΔΙΩΝΗ εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή.
Το νερό ΔΙΩΝΗ εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή.
Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Από το σημείο υδροληψίας, το νερό οδηγείται μέσω ανοξείδωτων σωληνώσεων σε υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης, εγκατεστημένα δίπλα στην πηγή. Η διαδικασία εμφιάλωσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, κατά τα κρίσιμα στάδια της απολύμανσης των φιαλών, της πλήρωσης με νερό και του πωματισμού.
Το νερό ΔΙΩΝΗ εμφιαλώνεται απευθείας στην πηγή.1

Κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας είναι απόλυτα ελεγχόμενο και αυτό διασφαλίζεται μέσω της πληθώρας των ελέγχων ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε πάνω από 420 ελέγχους ποιότητας, ανά οκτάωρο, στο δίκτυο εμφιάλωσης, στο νερό της πηγής, στα υλικά συσκευασίας καθώς και στο τελικό προϊόν.

Όλοι οι παραπάνω έλεγχοι, πραγματοποιούνται εντός του εργοστασίου μας, στο πλήρως εξοπλισμένο και άρτια στελεχωμένο εργαστήριο χημείας και μικροβιολογίας.Η απόλυτη αξιοπιστία των αναλύσεων επιβεβαιώνεται κάθε 6 μήνες από την Public Health England (Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας).Η υψηλή ποιότητα του προϊόντος πιστοποιείται και από την πληθώρα χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε πιστοποιημένα εργαστήρια της Ελλάδας, όπως το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων και στο ινστιτούτο γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών (ΙΓΜΕ).

Οι έλεγχοι και οι διαδικασίες που ακολουθούνται, διασφαλίζουν ότι το νερό ΔΙΩΝΗ θα φτάσει τελικά στον καταναλωτή μέσα σε λίγες ώρες, διατηρώντας την ίδια σύσταση και καθαρότητα που είχε στην πηγή.

 

 Η σύσταση του Νερού ΔΙΩΝΗ

Το εμφιαλωμένο νερό ΔΙΩΝΗ είναι ένα ισορροπημένο νερό, εύπεπτο, κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Το λιθολογικό περιβάλλον και το γεωλογικό υπόβαθρο της περιοχής προσδίδουν τη συγκεκριμένη περιεκτικότητα του νερού σε ιόντα και ιχνοστοιχεία και διαμορφώνουν την ισορροπημένη γεύση του.

Χημική Ανάλυση του Νερού ΔΙΩΝΗ

Μ.Ο. ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΙΓΜΕ 4 ΕΠΟΧΩΝ

Δείτε εδώ τη Χημική Ανάλυση του Νερού ΔΙΩΝΗ

 ΔΙΩΝΗ: Ένα από τα 5 καλύτερα νερά του κόσμου | Διεθνείς διακρίσεις ΔΙΩΝΗ: Ένα από τα 5 καλύτερα νερά του κόσμου | Διεθνείς διακρίσεις

Το νερό ΔΙΩΝΗ βρίσκεται ανάμεσα στα 5 καλύτερα εμφιαλωμένα νερά του κόσμου (28th Berkeley Springs International Water Tasting) ενώ διακρίνεται συνεχώς παγκοσμίως για την ποιότητα και τη γεύση του, αποσπώντας Χρυσά Βραβεία Ποιότητας & Βραβεία Ανώτερης Γεύσης!

 

 5η θέση στα εμφιαλωμένα νερά όλου του κόσμου | Berkeley Springs
 5η θέση στα εμφιαλωμένα νερά όλου του κόσμου | Berkeley Springs

Κάθε χρόνο, η ελίτ του νερού παγκοσμίως συγκεντρώνεται  στο Berkeley Springs της Αμερικής για να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Νερού όπου βραβεύονται τα κορυφαία νερά του πλανήτη (28th Annual Berkeley Springs International Water Tasting). Στους  «Ολυμπιακούς του νερού» του 2018, όπως αλλιώς ονομάζονται, αξιολογήθηκαν περισσότερα από 100 νερά από 12 πιστοποιημένους κριτές. Το ΔΙΩΝΗ της RAINBOW WATERS ήταν το μοναδικό ελληνικό νερό που βραβεύτηκεκατακτώντας την 5η θέση στα εμφιαλωμένα νερά όλου του κόσμου!

 Grand Gold Quality Award & Χρυσά Βραβεία Ποιότητας | Monde Selection
Grand Gold Quality Award & Χρυσά Βραβεία Ποιότητας | Monde Selection
Το ΔΙΩΝΗ για τρεις συνεχόμενες χρονιές εντυπωσιάζει τους κριτές της Monde Selection με την κορυφαία του ποιότητα.
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2018 έλαβε την ανώτατη διάκριση «Grand Gold Quality Award», η οποία απονέμεται στα προϊόντα που συγκεντρώνουν ποσοστό αξιολόγησης μεταξύ 90% - 100%!
Ο οργανισμός Monde Selection από το 1961 έχει ως αντικείμενο τη δοκιμή καταναλωτικών αγαθών με σκοπό την προσφορά αντικειμενικών αξιολογήσεων. Κάθε χρόνο, περίπου 3.000 προϊόντα από 82 χώρες δοκιμάζονται από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή επαγγελματιών γευσιγνωστών και ειδικών (καθηγητών, χημικών μηχανικών κλπ) και αξιολογούνται σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας παγκοσμίως.
 Βραβεία Ανώτερης Γεύσης | iTQi
 Βραβεία Ανώτερης Γεύσης | iTQi
Ο iTQi είναι κορυφαίος φορέας στη δοκιμή και ανάδειξη τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο με ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και γεύση. Κριτές από 16 αναγνωρισμένες λέσχες γευσιγνωστών στην Ευρώπη, μέσω αισθητηριακών αναλύσεων και ποιοτικής αξιολόγησης, αναγνωρίζουν και βραβεύουν επανειλημμένως τη γευστική υπεροχή του νερού ΔΙΩΝΗ
 
Κάθε νέα αναγνώριση, μία ακόμα απόδειξη της υψηλής ποιότητας του νερού…
Η ποιοτική ανωτερότητα του νερού ΔΙΩΝΗ αναγνωρίζεται και πιστοποιείται συνεχώς από ανεξάρτητους,
επίσημους φορείς σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντάς το σε κορυφαίο νερό!
Πιστοποιήσεις
Πιστοποιήσεις

Η διαδικασία εμφιάλωσης πραγματοποιείται με διαδικασίες πιστοποιημένες από τον ανεξάρτητο φορέα Bureau Veritas, κατά τα πρότυπα ΕΛΟΤ EN ISO 22000, FSSC 22000.

Η RAINBOW WATERS® , σε πλήρη εφαρμογή της πολιτικής της για την Ασφάλεια Εργασίας και για την προστασία του Περιβάλλοντος, εφαρμόζει επίσης πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της Ασφάλειας εργασίας κατά OHSAS 18001 και κατά ISO 14001

Διαβάστε περισσότερα για τις Πιστοποιήσεις Ποιότητας

 

Το όνομα «ΔΙΩΝΗ»

Η ετυμολογία του ονόματος "ΔΙΩΝΗ"

Το όνομα «ΔΙΩΝΗ» προέρχεται από το «εκ του Διός», που σημαίνει θεϊκή.

Επίσης, σύμφωνα με το Μέγα Ετυμολογικόν (Etymologicum Magnum)*, το «ΔΙΩΝΗ» προέρχεται από το ρήμα «διαίνεσθαι» που σημαίνει «υγραίνεσθαι από τη βροχή».

 

Η Θεά "ΔΙΩΝΗ"

Η ΔΙΩΝΗ, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν σύζυγος του ύψιστου θεού Δία. Επίσης, σύμφωνα με τον Karl Kerenyi (The Mythology of the Greeks, 1951), η ΔΙΩΝΗήταν η μητέρα του θεού Έρωτα, του αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας.

Ο Ησίοδος συναριθμεί τη ΔΙΩΝΗ στις Ωκεανίδες οι οποίες αποτελούσαν ιδεατές ανθρωπόμορφες έννοιες των πηγών. Η ΔΙΩΝΗ είναι γνωστή και ως θεά των πηγών, των ποταμών και των λιμνών και λατρεύτηκε μαζί με το Δία στο πρώτο μαντείο των Ελλήνων, στη Δωδώνη. Για τους Αθαμάνες,η ΔΙΩΝΗ εκπροσωπούσε την υγρή φύση και τη γονιμοποιό δύναμη του υγρού στοιχείου.

Η Θεά "ΔΙΩΝΗ"

«Η ΔΙΩΝΗ και η Αφροδίτη, ανατολικό αέτωμα Παρθενώνα (βρετανικό μουσείο)» 

 

Το Νερό "ΔΙΩΝΗ"

Το Νερό "ΔΙΩΝΗ"

Η πηγή του νερού ΔΙΩΝΗ βρίσκεται στη Δωδώνη Ιωαννίνων, κοντά στο Ναό της θεάς ΔΙΩΝΗΣ (Μαντείο Δωδώνης).

Το νερό ΔΙΩΝΗ έχει στη σύστασή του όλα τα «θεϊκά» στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει για την ανώτερη ποιότητα και γεύση του.

 * Το Μέγα Ετυμολογικόν (αναφέρεται συχνά στη βιβλιογραφία συντομογραφημένο ως EM από το Etymologicum magnum) είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά λεξικά. Παράλληλα όμως πρόκειται για το σπουδαιότερο έργο της ελληνικής τυπογραφίας από το γεγονός ότι είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε από καθαρά ελληνικό τυπογραφείο, 44 μόλις χρόνια μετά την κοσμοϊστορική εφεύρεση του Ιωάννη Γουτεμβέργιου.