Facebook

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί πρέπει να αλλάζω το φίλτρο νερού κάθε 6 μήνες;

Τα φίλτρα έχουν συγκεκριμένη ποσότητα άνθρακα. Ο άνθρακας, από κατασκευής, ενεργοποιείται με την πρώτη σταγόνα νερού που περνά από το εσωτερικό του φίλτρου, και με τη πάροδο του 6μηνου φθίνει η δυνατότητα φιλτραρίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή του φίλτρου νερού απαιτείται να γίνεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα (<6 μήνες) στην περίπτωση που το δίκτυο νερού της περιοχής έχει επιβαρυμένη ποιότητα.  

Γιατί το φίλτρο δεν έχει ακτινοβολία UV;

Όταν το νερό κρίνεται κατάλληλο – πόσιμο από τη Δημοτική Επιχείρηση, είναι χλωριωμένο και μικροβιολογικώς ασφαλές. Τότε είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μικρόβια άρα η ακτινοβολία είναι περιττή. 

Γιατί να επιλέξω τη RAINBOW WATERS για φίλτρο νερού;

 • Είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που παρέχει τα κορυφαία οικιακά φίλτρα νερού
 • Εξειδικεύεται σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που αφορούν το νερό, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πελατών της
 • Σας προτείνει σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει ο χώρος σας το πλέον κατάλληλο προϊόν
 • Συνεχίζει να σας φροντίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας (συνεχής τεχνική κάλυψη, άμεση εξυπηρέτηση, after sales service)
 • Σας παρέχει δωρεάν το σύστημα κεφαλής του φίλτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας
 • Σας υπενθυμίζει έγκαιρα το ραντεβού αλλαγής του φίλτρου και σας παρέχει δωρεάν επίσκεψη τεχνικού κάθε 6 μήνες για την αντικατάστασή του

Γιατί να τοποθετήσω φίλτρο & ποιο φίλτρο είναι για μένα η σωστή επιλογή;

 • Το νερό ύδρευσης των πόλεων έχει δύο σημαντικά προβλήματα. Το χλώριο & τα ιζήματα που αιωρούνται μέσα στις σωληνώσεις και έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας.
 • Καθοδηγούμενοι από έναν αξιόπιστο προμηθευτή που να αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που αφορούν το νερό μας, μπορούμε να οδηγηθούμε στη σωστή επιλογή φίλτρου ή συστήματος επεξεργασίας νερού.

Κάθε πότε απαιτείται η απολύμανση του ψύκτη;

Είναι Εθνική και Ευρωπαϊκή απαίτηση οι ψύκτες εμφιαλωμένου νερού να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΦΕΤ (βλ. Οδηγός Ορθής Υγιεινής Πρακτικής για εμφιαλωμένο νερό που προορίζεται για χρήση σε θερμοψύκτες), η εταιρία διανομής ψυκτών οφείλει να απολυμαίνει τον ψύκτη, καθώς η απουσία χλωρίου στο εμφιαλωμένο νερό το καθιστά ευάλωτο. Επίσης, κατά την European Bottled Watercooler Association (www.ebwa.org), το μοναδικό οργανισμό που νομοθετεί τη συγκεκριμένη βιομηχανία, όλοι οι ψύκτες εμφιαλωμένου νερού πρέπει να απολυμαίνονται κάθε 4 μήνες.

Τι θα πληρώσω σε περίπτωση που χρειαστώ τεχνική υποστήριξη;

Για όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, σας παρέχεται δωρεάν τεχνική υποστήριξη. Σε ενδεχόμενη βλάβη, εξειδικευμένο πιστοποιημένο άτομο του τεχνικού τμήματος της RAINBOW WATERS ανταποκρίνεται άμεσα και δίνει συγκεκριμένες, σαφείς και κατανοητές επεξηγήσεις. Διαθέτουμε υπηρεσία help desk στο τηλέφωνο 2108000488 για τις εργάσιμες ώρες και ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ έως 4 μ.μ). Σε περίπτωση αδυναμίας επιδιόρθωσης βλάβης, γίνεται άμεση αντικατάσταση του ψύκτη.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η απολύμανση του ψύκτη;

Κάθε 4 μήνες, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της RAINBOW WATERS επισκέπτονται το χώρο στον οποίο βρίσκεται ο ψύκτης και με τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής (στολές εργασίας, αποστειρωμένα ιατρικά γάντια, βιβλιάριο ασθενείας) εφαρμόζουν την απολύμανση. Η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

 1. Αφαιρούμε τη φιάλη νερού
 2. Αφαιρούμε το παλιό kit Απολύμανσης, δηλαδή όλα τα μέρη του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό (βρυσάκι, δοχείο αποθήκευσης νερού, σωληνάκια)
 3. Τοποθετούμε ένα καινούργιο kit Απολύμανσης με μηδενικό μικροβιακό φορτίο
 4. Επανατοποθετούμε τη φιάλη νερού

Τι εμφιαλωμένο νερό χρησιμοποιείται στους ψύκτες φιάλης της RAINBOW WATERS;

Οι ψύκτες νερού φιάλης της RAINBOW WATERS είναι οι μόνοι με το νερό ΔΙΩΝΗ. Το βραβευμένο για την ποιότητα και γεύση του  νερό ΔΙΩΝΗ πηγάζει σε «Προστατευόμενη Περιοχή Πόσιμου Νερού για ανθρώπινη κατανάλωση» (σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υδάτων) στην περιοχή της Δωδώνης Ιωαννίνων σε υψόμετρο 750m και υποβάλλεται σε 420 ελέγχους ποιότητας ανά 8ωρο.

Με πιστοποιημένες όλες τις διαδικασίες διαχείρισης του νερού και των ψυκτών από την πηγή έως και την απολύμανση των ψυκτών νερού, η RAINBOW WATERS μπορεί να εγγυηθεί ότι το νερό ΔΙΩΝΗ διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα και τη σύστασή του από την πηγή έως το ποτήρι σας.

Πώς απολυμαίνονται οι ψύκτες εμφιαλωμένου νερού της Ebac;

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι απολύμανσης των ψυκτών όπως π.χ. χημικός καθαρισμός, οζονισμός, UV light, ατμός. Καμία από αυτές, όμως, δεν προσφέρει 100% απολύμανση, αφού χωρίς την ολική αντικατάσταση των μερών του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό, παραμένουν σημεία στα οποία ευνοείται η ταχύτατη ανάπτυξη βακτηριδίων. Επιπλέον, στην περίπτωση ψυκτών που χρησιμοποιούν λάμπα UV ως αντιβακτηριδιακή προστασία, πολλές φορές η συγκεκριμένη λάμπα καίγεται με αποτέλεσμα ο ψύκτης να μην έχει καμία αντιβακτηριδιακή προστασία.

Στους ψύκτες εμφιαλωμένου νερού της Ebac, όλα τα μέρη του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό (δοχείο αποθήκευσης νερού, σωληνάκια, βρύσες) αντικαθίστανται με καινούρια, τα οποία κατασκευάζονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Κάθε 4 μήνες, οι τεχνικοί μας αντικαθιστούν, με γάντια μίας χρήσεως, όλα αυτά τα εσωτερικά μέρη. Μόνο έτσι είμαστε και είστε σίγουροι ότι ο ψύκτης έχει απολυμανθεί 100% κάθε φορά.

Τι θα πληρώσω σε περίπτωση που χρειαστώ τεχνική υποστήριξη;

Για όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, σας παρέχεται δωρεάν τεχνική υποστήριξη. Σε ενδεχόμενη βλάβη, εξειδικευμένο πιστοποιημένο άτομο του τεχνικού τμήματος της εταιρίας μας ανταποκρίνεται άμεσα και δίνει συγκεκριμένες, σαφείς και κατανοητές επεξηγήσεις. Διαθέτουμε υπηρεσία help desk στο τηλέφωνο 2108000488 για τις εργάσιμες ώρες και ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ έως 4 μ.μ). Σε περίπτωση αδυναμίας επιδιόρθωσης βλάβης, γίνεται άμεση αντικατάσταση του ψύκτη.

Τι όφελος έχω αν το νερό δεν αποθηκεύεται φιλτραρισμένο;

Στους κοινούς ψύκτες δικτύου, το νερό φιλτράρεται μόλις εισέλθει στον ψύκτη. Με αυτό τον τρόπο, μη χλωριωμένο νερό παραμένει στο δοχείο αποθήκευσης νερού του ψύκτη, ευάλωτο σε βακτηριακή επιμόλυνση.

Στους ψύκτες νερού δικτύου Ebac, το νερό που εισέρχεται στον ψύκτη δεν είναι φιλτραρισμένο. Έτσι, διατηρεί το χλώριο και δεν είναι ευάλωτο σε βακτηριακή επιμόλυνση. Μόλις πατάμε το κουμπί για να γεμίσουμε το ποτήρι, το νερό περνά από το φίλτρο το οποίο αφαιρεί το χλώριο ακριβώς τη στιγμή που το νερό πέφτει στο ποτήρι.  

Πώς απολυμαίνονται οι ψύκτες νερού δικτύου της Ebac;

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι απολύμανσης ψυκτών όπως π.χ. χημικός καθαρισμός, οζονισμός, UV light, ατμός. Καμία από αυτές, όμως, δεν προσφέρει 100% απολύμανση, αφού χωρίς την ολική αντικατάσταση των μερών του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό, παραμένουν σημεία στον ψύκτη στα οποία ευνοείται η ταχύτατη ανάπτυξη βακτηριδίων. Επιπλέον, στην περίπτωση ψυκτών που χρησιμοποιούν λάμπα UV ως αντιβακτηριδιακή προστασία, πολλές φορές η συγκεκριμένη λάμπα καίγεται με αποτέλεσμα ο ψύκτης να μην έχει καμία αντιβακτηριδιακή προστασία.

Στους ψύκτες νερού δικτύου της Ebac, όλα τα μέρη του ψύκτη (φίλτρα, σωληνώσεις και βρύσες) αντικαθίστανται με καινούρια, τα οποία κατασκευάζονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Κάθε 6 μήνες, οι τεχνικοί μας αντικαθιστούν, με γάντια μίας χρήσεως, όλα αυτά τα εσωτερικά μέρη. Μόνο έτσι είμαστε και είστε σίγουροι ότι ο ψύκτης έχει απολυμανθεί 100% κάθε φορά!

Τι φίλτρα περιέχουν οι ψύκτες νερού βρύσης;

Οι ψύκτες νερού βρύσης Ebac διαθέτουν τα κορυφαίας ποιότητας φίλτρα νερού τεχνολογίας , ελεγμένα σύμφωνα με τα πρότυπα της NSF και συγκεκριμένα για το standard 42, για την αφαίρεση γεύσης και οσμής χλωρίου και το standard 53 για την αφαίρεση των κύστεων. Είναι φίλτρα ενεργού άνθρακα τα οποία εμπεριέχουν άργυρο. Τα φίλτρα εμποτίζονται με τον άργυρο με σκοπό την αναστολή της ανάπτυξης του βιοϋμένα (biofilm) και των βακτηρίων. Πληρούν τα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, έχουν χωρητικότητα 5.000 λίτρων και αντικαθίστανται με νέα κάθε 6 μήνες. 

Ο ψύκτης δικτύου έχει κάδο αποθήκευσης νερού;

Ο ψύκτης νερού δικτύου Ebac διαθέτει το σύστημα “Direct Dispense”. Με το σύστημα αυτό, το νερό της βρύσης φιλτράρεται αμέσως πριν το πιείτε και δεν αποθηκεύεται φιλτραρισμένο.

Η RAINBOW WATERS έχει τη δική της πηγή;

Η RAINBOW WATERS από την αρχή της λειτουργίας της, προσέγγισε συνολικά την παροχή εμφιαλωμένου νερού μέσω ψυκτών, και εκπαίδευσε τον καταναλωτή στην τετράμηνη απολύμανση του ψύκτη. Πρώτη έλαβε πιστοποιήσεις ποιότητας για τη διακίνηση ψυκτών εμφιαλωμένου νερού, την απολύμανση των ψυκτών, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού.

Αξιοποιώντας τη γνώση του πώς να προσφέρει εγγυημένη ποιότητα νερού μέσα από τον ψύκτη και μετά από έρευνες πολλών ετών σε δεκάδες πηγές ανά την Ελλάδα, κατέληξε στην απόκτηση της δικής της πηγής.

Η πηγή βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Ηπείρου, στο όρος Τόμαρος, σε 750 μέτρα υψόμετρο, σε «Προστατευόμενη Περιοχή Πόσιμου Νερού για ανθρώπινη κατανάλωση» (σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υδάτων) και θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη σε ποιότητα και ποσότητα νερού.

Από την πηγή αυτή προέρχεται το νερό ΔΙΩΝΗ, το οποίο φτάνει στο σπίτι μας αποκλειστικά μέσα από τους ψύκτες εμφιαλωμένου νερού και τις χειροκίνητες αντλίες εμφιαλωμένου νερού της RAINBOW WATERS.

Σε τι διαφέρουν οι ψύκτες της RAINBOW WATERS από τους υπόλοιπους;

Έχουμε επιλέξει να σας παρέχουμε ψύκτες Ebac, οι οποίοι κατασκευάζονται στην Αγγλία (και όχι σε τρίτες χώρες), είναι σχεδιασμένοι με βάση την υγιεινή, και πληρούν όλους τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος λόγος που επιλέξαμε τα ψυκτικά μηχανήματα Ebac, είναι επειδή σε αυτά οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το νερό (κλειστό δοχείο αποθήκευσης παγωμένου νερού, σωληνώσεις, βρυσάκια, μικροβιοκρατές φίλτρο αέρος, κοκ.) είναι μίας χρήσεως. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΦΕΤ (βλ. Οδηγός Ορθής Υγιεινής Πρακτικής για εμφιαλωμένο νερό που προορίζεται για χρήση σε θερμοψύκτες), η εταιρία διανομής οφείλει να απολυμαίνει τον ψύκτη, καθώς η απουσία χλωρίου στο εμφιαλωμένο νερό το καθιστά ευάλωτο. Εμείς, κατά την τετράμηνη απολύμανση αλλάζουμε όλα τα παραπάνω εσωτερικά μέρη με καινούρια απολυμασμένα μιας χρήσεως, τα οποία κατασκευάζονται από τον οίκο  Ebac σε αποστειρωμένο περιβάλλον.

Έτσι, στη RAINBOW WATERS είμαστε σίγουροι πως κάθε 4 μήνες απολυμαίνουμε τους ψύκτες σας 100%, και διασφαλίζουμε την ποιότητα του νερού που σας προσφέρει ο ψύκτης.

Σε όλους τους άλλους ψύκτες νερού, ο συγκεκριμένος τρόπος απολύμανσης είναι αδύνατος και γίνεται είτε με μηχανικά μέσα (βουρτσάκια, σφουγγαράκια), είτε με χημικά, με συχνά αβέβαια αποτελέσματα.

Η τετράμηνη απολύμανση του ψύκτη γίνεται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της RAINBOW WATERS (και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες). Το προσωπικό μας συμμετέχει διαρκώς σε σεμινάρια Ορθής Υγιεινής Ψυκτών, και ως ελάχιστο διαθέτει Βιβλιάρια Υγείας.

Η RAINBOW WATERS είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και ISO 22000 για τη διανομή, τη διάθεση και την απολύμανση των ψυκτικών μηχανημάτων

Πώς εξασφαλίζεται η ποιότητα της αποθήκευσης και της διανομής του εμφιαλωμένου νερού και των ψυκτών;

Κάθε εταιρία διανομής εμφιαλωμένου νερού σε ψύκτες, οφείλει να διαθέτει νόμιμη Άδεια Λειτουργίας για την αποθήκευση και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού, καθώς και για τη συντήρηση και τη διανομή ψυκτών νερού. Η Άδεια Λειτουργίας του εμφιαλωτηρίου δεν αρκεί. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας.

Στη RAINBOW WATERS, η μεταφορά, αποθήκευση και διανομή του εμφιαλωμένου νερού, από το εμφιαλωτήριο στους κατά τόπους αποθηκευτικούς χώρους και εντέλει στο χώρο σας, συμμορφώνεται σύμφωνα με όλες τις διεθνείς και ελληνικές νομοθετικές απαιτήσεις και οδηγίες του ΕΦΕΤ. Οι φιάλες του νερού ΔΙΩΝΗ μεταφέρονται πάντα σε κλειστά φορτηγά –οχήματα (εγκεκριμένα για μεταφορά νερού) και αποθηκεύονται πάντα σε εγκεκριμένους, κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι διανομείς που σας παραδίδουν το νερό, ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της RAINBOW WATERS, εκπαιδεύονται συνεχώς και διαθέτουν όλοι Βιβλιάριο Υγείας.

Αντίστοιχα πρότυπα ισχύουν για τη συντήρηση, αποθήκευση και μεταφορά των ψυκτών νερού. Για παράδειγμα, οι ψύκτες συντηρούνται και αποθηκεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Παρακολουθούμε τον κάθε ψύκτη μέσω του σειριακού του αριθμού, ώστε αφενός να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του, και αφετέρου να εξασφαλίσουμε ότι παραμένει πάντα υγειονομικά συντηρημένος. Έτσι απολαμβάνετε πάντα υγιεινό νερό. Επιπλέον, μέσω του λογισμικού μας, υπολογίζουμε τις ανάγκες σας σε εμφιαλωμένο νερό, και με ένα στόλο άνω των 85 οχημάτων μπορούμε εγκαίρως να σας εφοδιάσουμε.

Έχουμε αναλύσει όλα τα πιθανά σημεία και τους κινδύνους κατά τη μεταφορά, αποθήκευση και διανομή του εμφιαλωμένου νερού (μελέτη HACCP) αλλά και των ψυκτών, και πιστοποιημένα διασφαλίζουμε την ποιότητα σε κάθε διαδικασία.

Διαβάστε σχετικά με τις Πιστοποιήσεις Ποιότητας…

Η RAINBOW WATERS είναι ελληνική εταιρία;

Η RAINBOW WATERS είναι 100% ελληνική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 1999 με έδρα τις Αχαρνές Αττικής. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρίας ψυκτών και οικιακών φίλτρων νερού στην Ελλάδα και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.