Facebook

Τι γίνεται όταν το νερό συναντά το λεμόνι;

Τι γίνεται όταν το νερό συναντά το λεμόνι;

Τα οφέλη του νερού στην υγεία μας είναι ήδη γνωστά. Τι γίνεται, όμως, όταν το νερό συναντά το λεμόνι; 
Τότε, τα οφέλη για τον οργανισμό μας πολλαπλασιάζονται και μας καλούν να εντάξουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι στην καθημερινότητά μας… 

 

Τι μας προσφέρει το λεμόνι;

- Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος 
Το λεμόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν τις φλεγμονές, συντελούν στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και ενεργούν ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη.

- Βελτίωση πεπτικού συστήματος 
Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της πέψης και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που καταναλώνουμε.
  
-  Ενίσχυση του ήπατος, ενεργοποίηση του μεταβολισμού & αποτοξίνωση
Το λεμόνι βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και συμβάλλει στην τόνωση του μεταβολισμού. Παράλληλα, έχει διουρητικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να ενισχύεται η αποτοξίνωση του οργανισμού. 

- Απώλεια βάρους
Ως συνέπεια της σωστής λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος, της ενίσχυσης του μεταβολισμού αλλά και του γεγονότος ότι το λεμόνι μας προκαλεί αίσθημα κορεσμού, η κατανάλωση λεμονιού μας βοηθά και στο αδυνάτισμα. 

- Κάνει καλό στο αίμα
Το λεμόνι καθαρίζει το αίμα και τα αιμοφόρα αγγεία. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

-  Όπλο κατά του καρκίνου
Δεδομένου ότι είναι αλκαλική τροφή, το λεμόνι αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου και εξουδετερώνει τα καρκινογόνα κύτταρα.

- Ανακούφιση μυών και αρθρώσεων
Καταπραΰνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.

- Ενυδάτωση
Το λεμόνι ενυδατώνει τον οργανισμό μας σε μεγάλο βαθμό, χάρις στη μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών που περιέχει.  

- Τονώνει την υγεία του δέρματος 
Η βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, εξαλείφει τα σπυράκια και βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο λεμόνι, καταπολεμούνται οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων. 

- Καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη
Το λεμόνι επιδρά στο νευρικό μας σύστημα και -με το κάλιο και τη βιταμίνη C που περιέχει- μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

- Αναζωογονεί και μας ξυπνά
Ακόμα δεν πειστήκατε ότι πρέπει να εντάξετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι στην καθημερινότητά σας; Μάθετε ακόμα ότι με αυτό, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον πρωινό σας καφέ! Το λεμόνι μας ξυπνά και μας προκαλεί την απαραίτητη τόνωση και εγρήγορση που χρειαζόμαστε κάθε πρωί.

Έτσι, δύο πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό μας. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του νερού και του λεμονιού είναι η ποιότητα τους. Προτιμήστε εμφιαλωμένο νερό ή φιλτραρισμένο νερό βρύσης & βιολογικά λεμόνια, και… Στην υγειά σας!

Τι γίνεται όταν το νερό συναντά το λεμόνι;

Photo Credits: www.worthytoknow.com, www.foodworldnews.com