Facebook

Ο καφές ενισχύει την παραγωγικότητα στην εργασία;

Ο καφές ενισχύει την παραγωγικότητα στην εργασία;

Aς μάθουμε κάποια στοιχεία για τη «θέση» του καφέ στο γραφείο μας!

 

Αν αναρωτιέστε εάν η αίσθηση ότι ο καφές σάς ξυπνάει είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη ή απλώς ιδέα σας, μάθετε ότι σύμφωνα με έρευνες του London School of Hygiene & Tropical Medicine, η καφεΐνη πράγματι ενισχύει την πνευματική διαύγεια, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την αντίληψη, τον προσανατολισμό και τη χρήση της λογικής. 
Παράλληλα, μειώνει την πιθανότητα λάθους και ατυχημάτων στην εργασία, ειδικά στις περιπτώσεις νυχτερινής βάρδιας. Τέλος, μία άλλη σημαντική θετική επίδραση του καφέ, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καλιφόρνια, είναι ότι η πρόσληψη καφεΐνης ενισχύει τον αυτοέλεγχο και την αποφασιστικότητά μας όταν νιώθουμε εξαντλημένοι. 


Αυτά ήταν τα σημαντικότερα οφέλη της κατανάλωσης καφέ καθώς εργαζόμαστε. Όταν όμως πίνουμε τον καφέ μας κατά τη διάρκεια διαλείμματος με τους συναδέλφους μας, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα! 

Ο καφές ενισχύει την παραγωγικότητα στην εργασία;

Μια μελέτη του Massachusetts Institute of Technology απέδειξε ότι το ομαδικό διάλειμμα για καφέ με συναδέλφους ενισχύει περαιτέρω την παραγωγικότητά μας, ενώ σύμφωνα με έρευνα των Emily Hunter και Cindy Wu (Ph.D., Baylor University’s Hankamer School of Business), όταν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί, όπως το να πίνουν τον αγαπημένο τους καφέ, ενισχύει επίσης την ικανοποίηση από την εργασία. 

Με τη Rainbow Waters® σύντομα θα απολαμβάνετε και τον καφέ σας ξέγνοιαστα στο γραφείο ή το σπίτι! Αξιοποιώντας την 16ετή εμπειρία της στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και νερού, περνά στο επόμενό της βήμα που είναι η προσφορά καφέ. Σε λίγες ημέρες, η Rainbow Waters® θα φέρνει στην πόρτα σας μηχανές καφέ, κάψουλες και ροφήματα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς μια νέα εποχή πρόκειται να ξεκινήσει! 

Πηγές άρθρου: fortune.com, internationalcoffeeday.org, consumerist.com, onlinelibrary.wiley.com, papers.ssrn.com, psychcentral.com, ncbi.nlm.nih.gov | Photo credits: bps.org.uk