Για το Περιβάλλον

Για το περιβάλλον…

Για τη Rainbow Waters®,  το νερό είναι ο λόγος ύπαρξης της.  Για το λόγο αυτό, ο σεβασμός προς τη φύση και το νερό αποτελεί βασική αρχή γύρω από την οποία στρέφεται η φιλοσοφία και όλες οι δραστηριότητές της.  Προκειμένου να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα το οποίο επηρεάζει άμεσα τις αποθήκες νερού της γης, έχει βελτιστοποιήσει το σύστημα διανομής της και έχει υιοθετήσει με μεγάλη επιτυχία σύστημα διαχείρισης επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών νερού καθώς και πρόγραμμα ανακύκλωσης των φιαλών.

Mέσω του συστήματος διαχείρισης επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών νερού που εφαρμόζει, η Rainbow Waters® μειώνει το υδατικό της αποτύπωμα κατά 53.000 m3/έτος (ποσότητα νερού ικανή να συντηρήσει 350 τετραμελείς οικογένειες για ένα έτος). Με την επαναχρησιμοποίηση φιαλών, εξοικονομείται μία τεράστια ποσότητα πλαστικού η οποία εάν παραγόταν θα επιβάρυνε το περιβάλλον και το νερό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τα εξής:


-    προκειμένου να παραχθεί μία πλαστική φιάλη νερού χρειάζεται τουλάχιστον η διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που περιέχεται μέσα στη φιάλη


-    για κάθε 20 kg CO2 που εκλύονται στην ατμόσφαιρα, απαιτείται η δενδροφύτευση 1 δέντρου για την απορρόφησή τους

 

Εάν αντί για επιστρεφόμενες φιάλες 18,9lt, χρησιμοποιούσαμε δεκάλιτρες φιάλες μιας χρήσεως, μέχρι αυτή τη στιγμή θα είχαμε επιβαρύνει τη χώρα μας με:

δεκάλιτρες
πλαστικές φιάλες

Οι οποίες αντιστοιχούν σε:

τόνους C02

δέντρα που θα χρειάζονταν για να
απορροφήσουν το παραγόμενο C02

βαρέλια πετρέλαιο

m 3 νερού

 

Επαναχρησιμοποιούμενες Φιάλες Νερού

Έχουμε εστιάσει στην προσεκτική διαχείριση της συσκευασίας του εμφιαλωμένου νερού ώστε να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα, με ασφαλείς για την υγεία και συγχρόνως φιλικές στο περιβάλλον φιάλες νερού.

Οι φιάλες νερού που χρησιμοποιούμε είναι επαναχρησιμοποιούμενες. Έτσι, με τη συνεργασία των πελατών μας, συντελούμε στη μείωση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Οι επιστρεφόμενες φιάλες των 18,9 λίτρων καθαρίζονται, αποστειρώνονται και επαναγεμίζονται. Στο τέλος του κύκλου ζωής τους ανακυκλώνονται. Το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παιχνιδιών, εργαλείων, και άλλων προϊόντων.

 

Βελτιστοποίηση Συστήματος Διανομής

Μειώνουμε τις εκπομπές CO2 δημιουργώντας αποδοτικότερες διανομές. Έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό αυτοκινήτων διανομής κατά 18%, και την κατανάλωση καυσίμων κατά 22%.

 

Εξοικονόμηση

• Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε έχουν ενεργειακή απόδοση Α ως ελάχιστο

• Μειώσαμε στο ελάχιστο τη χρήση χαρτιού (εκτυπώσεις) στο γραφείο με την προσθήκη intranet, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ηλεκτρονικού fax

• Το 2008 υιοθετήσαμε ειδικό σύστημα μείωσης κατανάλωσης και ανακύκλωσης νερού για την πλύση των οχημάτων διανομής

 

Ανακύκλωση

Εκτός από τις φιάλες νερού, ανακυκλώνουμε ψύκτες νερού, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλαστικά ποτήρια, μέταλλα, ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά μέρη, μπαταρίες, μελάνια, λάμπες και φυσικά χαρτικά (χαρτί γραφείου, χαρτόνι, υλικά συσκευασίας κ.λπ.).

Παράλληλα, η RAINBOW WATERS είναι μέλος του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.». 

 

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Rainbow Waters®...