Χρησιμοποιούμε επιστρεφόμενες φιάλες νερού

Η Rainbow Waters® χρησιμοποιεί επιστρεφόμενες φιάλες νερού 

Για τη Rainbow Waters® ο σεβασμός προς τη φύση αποτελεί βασική αρχή γύρω από την οποία στρέφεται η φιλοσοφία και όλες οι δραστηριότητές της.  Προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υιοθετεί με μεγάλη επιτυχία σύστημα διαχείρισης επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών νερού καθώς και πρόγραμμα ανακύκλωσης των φιαλών.

   

                    

 

 

Επαναχρησιμοποιώντας τις φιάλες νερού των ψυκτών, εξοικονομείται μία τεράστια ποσότητα πλαστικού η οποία εάν παραγόταν θα επιβάρυνε το περιβάλλον και το νερό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι προκειμένου να παραχθεί μία πλαστική φιάλη νερού χρειάζεται τουλάχιστον η διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που περιέχεται μέσα στη φιάλη (υδάτινο αποτύπωμα). Με άλλα λόγια, κάθε φορά που επαναχρησιμοποιείται μία φιάλη εμφιαλωμένου νερού, εξοικονομούνται περίπου 40 λίτρα νερό.

Επομένως, με τη συνεργασία των πελατών της, η Rainbow Waters μέσω των επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών νερού συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Οι επιστρεφόμενες φιάλες των 18,9 λίτρων καθαρίζονται, αποστειρώνονται και επαναγεμίζονται. Στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ανακυκλώνονται και το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παιχνιδιών, εργαλείων, και άλλων προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Σε ό,τι κι αν κάνουμε, το πλαστικό είναι στα χέρια μας. Μήπως και ο περιορισμός της χρήσης του;