Facebook

Νερό, ο καλύτερος φίλος του καφέ!

Νερό, ο καλύτερος φίλος του καφέ!

Περίπου το 98% ενός φλιτζανιού καφέ αποτελείται από νερό. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η ποιότητα του νερού είναι καθοριστική για την ποιότητα του καφέ μας.

Όμως, το νερό δεν είναι απλώς το κυριότερο συστατικό της κούπας με τον καφέ που πίνουμε. Ο ρόλος του νερού είναι ιδιαίτερα ενεργός κατά την παρασκευή του καφέ, καθώς το νερό διαλύει τον καφέ και απελευθερώνει τα συστατικά του. Μόλις το νερό έρθει σε επαφή με τον καφέ, προκαλείται μία σειρά από χημικές ενώσεις που καθορίζουν τη γεύση του καφέ που θα πιούμε.

Για αυτό το λόγο, το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή οποιουδήποτε είδους καφέ (φίλτρου, στιγμιαίο, ελληνικό, espresso κλπ) αλλά και οποιουδήποτε ροφήματος πχ τσάι, σοκολάτα), θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό. 

Το χλώριο, η βρωμιά, η σκουριά και τα διάφορα σωματίδια που αιωρούνται στο νερό βρύσης όχι μόνο είναι βλαβερά για την υγεία μας αλλά αλλοιώνουν τη γεύση και τα αρώματα του καφέ αφήνοντας μία πικρή επίγευση. Έτσι, πριν φτιάξουμε τον επόμενο καφέ μας, ας σκεφτούμε πρώτα την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του. Μπορεί να έχουμε επιλέξει την καλύτερη ποικιλία καφέ, το ακριβότερο χαρμάνι και το αποτέλεσμα στην κούπα μας να μη μας ικανοποιήσει γιατί δεν έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό. Η απόλυτη καθαρότητα του νερού είναι αυτή που θα αναδείξει το άρωμα και τη γεύση του αγαπημένου μας καφέ!

 

Νερό & Μηχανή Καφέ

Το καθαρό νερό δεν είναι μόνο το «κλειδί» για την επιτυχία ενός φλιτζανιού καφέ. Είναι, επίσης, το μέσο εκείνο που θα εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία και τη μακροβιότητα της μηχανής καφέ.  Το νερό βρύσης που δεν έχει φιλτραριστεί και εισάγεται στη μηχανή καφέ εμπεριέχει εκτός από βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες, άλατα τα οποία επικάθονται στο εσωτερικό της συσκευής και φθείρουν τα εξαρτήματα. Αποτέλεσμα της χρήσης μη καθαρού νερού στη μηχανή καφέ, είναι η δυσλειτουργία της και εν τέλει η μείωση της διάρκειας ζωής της.

 

Ετοιμάσαμε την τέλεια κούπα καφέ!

Νερό, ο καλύτερος φίλος του καφέ!

 

H Rainbow Waters ετοιμάζει για εσάς την τέλεια κούπα καφέ, συνδυάζοντας τα κορυφαία brands καφέ (Jacobs, Εκλεκτός, BravoTassimo, L'OR κλπ) με τα πιστοποιημένα οικιακά φίλτρα νερού!

Με ένα τηλεφώνημα (210 8000 488, 801 34 34 34) ή email (coffee@rainbowwaters.gr), όλα τα είδη καφέ (κάψουλες καφέ Tassimo, κάψουλες L'OR συμβατές με μηχανές Nespresso, στιγμιαίος καφές Jacobs, ελληνικός καφές Bravo, καφές φίλτρου Εκλεκτός κ.ά.) φτάνουν στην πόρτα σας!

Στην υγειά σας!