Facebook

Επιτυχής ολοκλήρωση της ετήσιας επιθεώρησης

Επιτυχής ολοκλήρωση της ετήσιας επιθεώρησης

Στις 25/2/19, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ετήσια επιθεώρηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της RAINBOW WATERS σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001 και ISO 22000 από το διεθνή φορέα Bureau Veritas.

Οι πιστοποιημένες διαδικασίες και η υγειονομική διαχείριση των ψυκτών είναι άκρως απαραίτητες προκειμένου να έχουμε ένα ποτήρι με πραγματικά καθαρό νερό, καθώς δεν αρκεί μόνο η ποιότητα του νερού να είναι υψηλή.

Η RAINBOW WATERS είναι η μόνη ελληνική εταιρία που ελέγχει όλο τον κύκλο του προϊόντος, καθώς εμφιαλώνει το νερό που διανέμει μέσω των ψυκτών της. Με αυτό τον τρόπο, έχει τον απόλυτο έλεγχο στην εμφιάλωση του νερού, την αποθήκευση, τη διανομή, την απολύμανση των ψυκτών και την εξυπηρέτηση του πελάτη.

 

Γιατί η σωστή απολύμανση των ψυκτών είναι απαραίτητη για να πίνουμε καθαρό νερό;

Οι κοινές μέθοδοι καθαρισμού των ψυκτών εμφιαλωμένου νερού (πανιά, ατμός, όζον, χημικά) αφήνουν υπολείμματα βακτηρίων στους ψύκτες, τα οποία εξαπλώνονται ταχύτατα και επιμολύνουν το νερό. Συνεπώς, αυτές οι πρακτικές δεν απολυμαίνουν τους ψύκτες.

Η μόνη μέθοδος που μπορεί να εξασφαλίσει την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου μικροβιολογικής επιμόλυνσης του νερού, είναι η απολύμανση του ψύκτη που γίνεται με την πλήρη αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του που έρχονται σε επαφή με το νερό, με καινούργια, απολυμασμένα.

Η πρώτη απολύμανση των ψυκτών θα πρέπει να γίνεται τη στιγμή που ένας ψύκτης νερού εγκαθίσταται για πρώτη φορά στο χώρο μας, καθώς κατά τη διαδικασία της μεταφοράς και αποθήκευσης του έχει εκτεθεί σε πλήθος μικροβίων. Στη συνέχεια, η διαδικασία της απολύμανσης θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4 μήνες, όπως ορίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μόνη εταιρία που τηρεί τη νομοθεσία σχετικά με τη σωστή απολύμανση των ψυκτών, είναι η RAINBOW WATERS. Κάθε τετράμηνο, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρίας, επισκέπτονται το χώρο που βρίσκεται ο ψύκτης και αντικαθιστούν όλα τα εσωτερικά μέρη του ψύκτη που έρχονται σε επαφή με το νερό (σωληνάκια, βρύσες, δοχείο αποθήκευσης) με νέα και απολυμασμένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (χρήση αποστειρωμένων ιατρικών γαντιών, στολές εργασίας, βιβλιάριο υγείας).

Έτσι, η RAINBOW WATERS είναι σε θέση να εξασφαλίσει ότι το νερό που προέρχεται από τους ψύκτες της είναι ολοκάθαρο, όπως ακριβώς κατά την εμφιάλωσή του.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο προηγμένη μέθοδος απολύμανσης του ψύκτη

Πιστοποιήσεις Ποιότητας RAINBOW WATERS