Φτάνει να είναι καλό το νερό της φιάλης για να έχουμε εξίσου καλό νερό στο ποτήρι μας;

Σίγουρα όχι!

Με όση προσοχή διαλέγουμε την ποιότητα του νερού που θα πιούμε, με την ίδια προσοχή πρέπει να επιλέγουμε και την ποιότητα του ψύκτη που θα μας δίνει το νερό.

Επομένως, τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε στον ψύκτη που μας παρέχουν;  

Ο ψύκτης θα πρέπει να απολυμαίνεται εσωτερικά 100%

Τι εννοούμε με αυτό;

Ο μόνος τρόπος για 100% απολύμανση του ψύκτη είναι η αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του που έρχονται σε επαφή με το νερό (τον κάδο αποθήκευσης του νερού, τα σωληνάκια, τις βρύσες) με καινούργια, απολυμασμένα, και μάλιστα κάθε 4 μήνες, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ και η νομοθεσία της ΕΕ.

Ο λόγος;

Το νερό (και πόσο μάλλον το εμφιαλωμένο που δεν περιέχει χλώριο) είναι ζωντανός οργανισμός, πλούσιος σε ιχνοστοιχεία, χλωρίδα και πανίδα, στοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Στοιχεία που όταν έρθουν σε επαφή με τον (μη απολυμασμένο) αέρα του περιβάλλοντος, αναπόφευκτα επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο εσωτερικό του ψύκτη, από όπου περνάει το νερό.


Αν ο ψύκτης δεν απολυμαίνεται σωστά και τακτικά, τα βακτήρια παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και καταλήγουν στο ποτήρι μας.


Αποτέλεσμα: Το νερό που θα πιούμε δε θα είναι καθαρό και η ποιότητά του δε θα θυμίζει αυτή της φιάλης!


Συμπέρασμα:

Επιλέγουμε ψύκτη με κριτήριο το πώς και κάθε πότε απολυμαίνεται ώστε να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος της επιμόλυνσης του νερού. Ο ψύκτης, καταρχάς, πρέπει να απολυμαίνεται πρώτη φορά κατά την εγκατάστασή του (και πριν τοποθετηθεί η φιάλη), ακόμα και αν είναι καινούργιος, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος επιμόλυνσης κατά τη μεταφορά και αποθήκευση. Στη συνέχεια πρέπει να απολυμαίνεται κάθε 4 μήνες.

Καθαρισμός με όζον / ακτινοβολία UV / ατμό / σκιώδη χημικά  / σφουγγαράκια δεν παρέχει απολύμανση στον ψύκτη και δεν αναγνωρίζεται από τη νομοθεσία. Τα βακτήρια παραμένουν σε διάφορα σημεία του ψύκτη και εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς επιμολύνοντας το νερό. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας πείσει ότι σας παρέχει δωρεάν απολύμανση στον ψύκτη. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας χρεώσει για αυτό που δε σας προσφέρει.

Είναι γεγονός ότι ελάχιστες εταιρίες τηρούν την τετράμηνη συχνότητα και μάλιστα μόνο η RAINBOW WATERS τους απολυμαίνει πραγματικά.

Η RAINBOW WATERS τηρεί απόλυτα τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και της ΕΕ και απολυμαίνει πραγματικά τον ψύκτη, αντικαθιστώντας όλα τα εσωτερικά μέρη του που έρχονται σε επαφή με το νερό με καινούργια, απολυμασμένα κάθε τετράμηνο.

Μάθετε περισσότερα