Συνταγή Glühwein (4-6 φλιτζάνια)

 

Υλικά:

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί (750ml)

1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό ή εμφιαλωμένο νερό ΔΙΩΝΗ

Χυμός ενός πορτοκαλιού

Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Φλούδα ενός λεμονιού

200γρ ζάχαρη

4-6 γαρύφαλλα

1 μοσχοκάρυδο

1 ξύλο κανέλλας

2 αστεροειδείς γλυκάνισοι

Προαιρετικά:

½ φλιτζάνι ρούμι, brandy ή kirsch

1 ξύλο βανίλιας

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή – μέτρια φωτιά.

Μόλις το μίγμα πάρει βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.